Mire jó az útnyilvántartás?

A cégautó adó elkerüléséhez mindenképpen vezetni kell útnyilvántartást, mert ezzel kétséget kizáróan igazolható, hogy a céges autót csak céges célból van használva.  Az útnyilvántartás az alapja annak, hogy a céges autó által keletkező benzin és egyéb kiadások elszámolhatóak legyenek! Az útnyilvántartás vezetése többféle módon megoldható, formai követelménye nincs, de tartalmi előírások léteznek.

 

Tartalmi előírások

Az útnyilvántartásnak nincsenek alaki követelményei, de fontos, hogy legalább a meghatározott adatok szerepeljenek rajta. Minden autó esetén külön-külön útnyilvántartást kell vezetni az alábbi minimális tartalommal:

  • - gépjármű típusát
  • - gépjármű forgalmi rendszáma
  • - fogyasztási norma
  • - az év (vagy hó) első és utolsó napjának kilométeróra állása
  • - utazás kiindulópontja
  • - utazás célja és a felkeresett partner
  • - megtett kilométerek száma

Hogyan készítsem el?

Az útnyilvántartás vezethető nyomtatványboltban kapható papíron, vagy akár maunálisan táblázatkezelőben is, de a tartalmi előírások miatt ez rendkívül időigényes, hiszen a jogszabályok pontos ismerete szükséges, valamint az emberi tényező miatt több a hibalehetőség. Nem sok vállalkozás engedheti meg magának, hogy időt pocsékoljon ilyesmire.

A HolAzAuto.hu GPS nyomkövető megoldásával automatikusan el tudja készíteni az ügyfelünk az útnyilvántartásait excel formájában.
Ahhoz, hogy pontos útnyilvántartást tudjunk vezetni, a rendszerben megadhatja a GPS nyomkövető eszközhöz tartozó gépjármű típusát, forgalmi rendszámát, illetve partnerei címét.

Kiértékelésünkkel a következő adatokat exportálhatja:
- indulás és érkezés időpontja
- indulás és érkezés címe
- menetidő, állásidő, megtett kilóméter
- kilóméteróra állás
- átlagsebesség, max. sebesség
- magán/céges jellegű használat
- üzemanyagszint
- elfogyasztott üzemanyag

Amennyiben nem szeretné idejét vesztegetni a hosszas adminisztrációval, szeretné tudni merre járnak gépjárművei, adja meg elérhetőségét, hogy kollégánk segíteni tudjon Önnek, vagy kérje ingyenes tesztünket!